Værd at overveje inden dyretransport

Uanset om du skal have transporteret en giraf eller et almindeligt kæledyr, så skal det transporteres med flyfragt, fordi det er det hurtigste transportmiddel. For dyrets skyld, er det selvfølgelig bedst at vælge det hurtigste transportmiddel. Det er kun, hvis distancen er så kort, at biltransport ville være hurtigere, at man anbefaler biltransport til fragt af dyr. Alt dette har fragtfirmaet N. A. Nissen 100% styr på, da de har specialiseret sig i dyretransport i flere årtier. Læs med her og få nogle gode råd om dyretransport. 

Dette bør du vide om dyretransport

Der er flere forskellige regler, som du bør være opmærksom på, inden at du får transporteret et levende dyr til eller fra udlandet. Disse vil blive gennemgået nedenfor: 

  • Tag dyret med ombord som håndbagage: Hvis du skal transportere en lille hund, kat eller et lignende dyr, så tillader nogle flyselskaber faktisk, at du må tage dyret med ombord som håndbagage. Der er dog meget specifikke krav til størrelsen og vægten af dyret. 
  • Ingen adgang til dyret i løbet af flyrejsen: Uanset om dyret er på flyet som almindeligt bagage eller som håndbagage, så vil det ikke være muligt, at tage dyret ud af buret i løbet af turen. Du skal derfor sørge for at dyret har alt den mad og drikke, som den skal bruge for at komme igennem rejsen. 
  • Regler om buret: Dyret skal selvfølgelig transporteres i en form for kasse eller et bur. Denne er der mange regler om. Der er regler om, hvor meget plads dyret skal have ift. sin størrelse. Der er også regler om lufthuller og adgang til mad og drikke. Derudover er der også regler om hvilke andre ting, som man må sætte i buret. Der må eksempelvis ikke være noget, som dyret kan komme til at sluge, udover maden selvfølgelig. Det kan dog være en god idé at sætte et tæppe i buret, som dyret genkender. Dette vil hjælpe dyret med at falde til ro. 
  • Bevidstløs: Dyret må ikke være bevidstløs i løbet af rejsen. Dette sikrer, at flyselskabet kan bevise, at dyret var i live før, under og efter rejsen. Man må dog godt give dyret noget, der kan berolige det.  

You may also like