Sy din egen kjole

Fint stof

Syning, hækling, garn og stof; det er mere populært end nogensinde før at være kreativ med sin tid og hænder, og hvilken bedre måde at være det på end ved at sy en kjole, skjorte eller t-shirt til sig selv. Ikke nok med, at man kan få lov til at vælge lige præcis det design, som man ønsker at sy, men der er også frit valg i forhold til materiale. Det er derfor kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan sy. Engang var det normen, at man selv syede sit tøj, og kigger man tilbage til 50’erne og 60’erne, så viste kvinderne deres hjemmesyede kjoler frem, så alle kunne se dem i deres fulde pragt.  

At sy er faktisk nemmere end man tror

Men når man er vant til at købe sine kjoler, færdigsyet fra tøjproducenten, så kan det være svært at få indstillet sit hoved på, at det altså er muligt at sy sit eget tøj, og det er endda noget, som alle kan lære, uanset hvor fjumret man tror, at man er. De fleste af os kan nok nikke anerkendende til, at vi tilbage i folkeskolen havde syning som fag, og at det ikke gik synderligt godt, når det kom til at skulle sy, hvad læreren mente, at der skulle syes.Men har man dårlige minder fra dengang til håndarbejde, så er det også på tide, at gemme disse minder væk og fokusere på mulighederne, som man har i dag. 

En fantastisk hobby

Det er nemlig en fantastisk hobby, og det er med sikkerhed en kreativ aktivitet, som de fleste af os vil kunne finde stor tilfredshed med. Det færdige resultat er trods alt en kjole, nederdel eller et andet sæt tøj, som man selv har fremstillet. Der findes selvfølgelig mange typer stof, og når man går ind for at kigge på en stofbutik, så finder man et hav af kategorier; fastvævet stof, strækstof, økologisk stof, herunder bomuldsstof, jersey stof – og listen kan blive ved.

Så der er intet at sige til, at man er en tand forvirret, når man starter ud. Det kan derfor også give lidt ro i sindet at fortælle sine ideer til en mere erfaring syerske, som kan hjælpe en på vej, når projektet virker for uoverskueligt. Leder du efter en stofbutik med god service og endnu bedre tilbud? Så kig forbi Stofdepotet.dk

You may also like