Ondt i knæet? – kontakt din osteopat

Oplever du smerter i knæet? Og er smerterne ikke forsvundet efter et par dage? Så er der en stor risiko for, at du har fået en knæskade. Knæskader kan være meget generende og smertefulde – og så er det et kæmpe irritationsmoment for motionister, da skaden forhindrer én i at motionere. Er du bosiddende på Frederiksberg eller omegn, så kan du f.eks. tage kontakt til en osteopat på Frederiksberg, som kan give dig en effektiv behandling. 

Osteopaten vil bl.a. lave en grundig undersøgelse af knæet for at lokalisere præcis, hvilken slags knæskade der er tale om. Der er selvfølgelig nogle symptomer, som man skal være mere opmærksomme på end andre. Hvis du f.eks. har svært ved at sove eller slappe af, fordi knæet konstant gør ondt. Eller hvis knæet er følelsesløst, meget hævet, blåligt eller lignende, så er det nogle symptomer, som osteopaten skal være særligt opmærksomme på.

Forskellige typer af knæskader 

Der findes mange forskellige slags knæsmerter og knæskader. Du kan f.eks. få knæsmerter lokaliseret foran knæet, bruskskader bag knæskallen, skader i knæleddet, løberknæ, springerknæ mv. Men hvis vi lige skal dvæle lidt ved løberknæ og springerknæ, så er fællesnævneren, at det er skader, som hvert eneste år rammer mange tusind danskere med varierende symptomer. 

Har du fået løberknæ, så vil du bl.a. opleve jagende smerter på ydersiden af knæet Og disse jagende smerter kan faktisk stråle hele ned til underbenet. Symptomerne vil typisk være meget fremtrædende efter løbeture – deraf navnet. Behandlingen af løberknæ varierer fra halvanden måned til to måneder – men ofte også noget længere. Løberknæ er en overbelastningsskade, og derfor er det vigtigt at minimere belastningen mest muligt. Derfor må man heller ikke strække eller bøje knæet, da det kan forværre skaden.  

Har du fået springerknæ, så vil du opleve smerter lige under knæskallen. Disse smerter vil være meget kraftige i forbindelse med hop, trappegang eller lignende. Springerknæ er en skade, som meget ofte rammer motionister og sportsfolk, hvor der er mange spring inkluderet. Når du er inde hos osteopaten, så kan osteopaten hurtigt og effektivt diagnosticere, at der er tale om springerknæ. 

You may also like