Er du klar til havørredfiskeri?

En populær udfordring blandt lystfiskere, er havørredfiskeri. Havørreder kan nemlig blive meget store og de er bestemt ikke nemme at fange. Derudover kan man i Danmark fiske efter havørred mange forskellige steder, da havørreder holder til langs kysten. På Sjælland kan man blandt andet fange havørreder i Isefjord og Roskilde Fjord. I denne guide får du hjælp til alt fra fiskestang til andet fiskegrej, så du kan blive klar til at fiske efter havørreder. 

Hvilken fiskestang anvendes ved havørredfiskeri?

Til havørredfiskeri skal du anvende en spinnestang, der nok er den mest almindelige type fiskestænger. Dette er en god fiskestang at købe, fordi den kan anvendes til de fleste former for lystfiskeri. På en spinnestang anvendes endeagn, som blink, som ikke vejer særlig meget. Hvis du anvender endeagn, der er alt for tunge, vil fiskestangen knække. Til begyndere anbefales en længde på 8-9 fod. Man kan også få spinnestænger, der er endnu længere, men de kan være svære at styre, især hvis du ikke har meget erfaring med lystfiskeri. En længere fiskestang har dog et potentielt bedre kast, der når længere ud, hvilket bestemt også vil være en fordel. 

Hvilket fiskehjul bør du vælge?

Til spinnefiskeri skal du også bruge et fiskehjul. Ved spinnefiskeri kastes fiskelinen med endeagn nemlig ud i vandet, hvorefter den spinnes ind. Det fiskehjul, der anvendes til en spinnestang kaldes et fastspolehjul. Denne består af et håndtag, så du kan spinne linen ind; en spole, som linen spinnes rundt om; en bøjle, som tillader at låse linen, så den ikke kan spinne ud, når du forsøger at spinne ind; og en bremse. Bremsen anvendes til at justere linen. Det gør eksempelvis at du kan spinne linen lidt ud, selvom, bøjlen egentlig er i låst tilstand. Spinnehjul kommer i størrelser mellem 1000-5000. Til havørredfiskeri kan du sagtens nøjes med en spinnehjul i størrelse 2500. 

Hvilket blink skal du bruge?

Til havørredfiskeri skal du selvfølgelig også bruge et blink, hvilket er det endeagn, der fastgøres til fiskelinen. Et blink lokker havørrederne. Man kan anvende to forskellige blink ved havørredfiskeri: et almindeligt blink og et gennemløberblink. Et almindeligt blink har en ring på den ene ende, som du binder fiskelinen fast til, og en krog i den anden ende, som fisken fanges i. Ved et gennemløberblink går linen gennem blinket og fastgøres til krogen. Disse er dog lidt svære at fastgøre til linen end almindelige blink. Hvis du er begynder kan de almindelige blink derfor stærkt anbefales.  

You may also like