Det rette sengetøj til din baby

At få barn er for mange en af de mest skelsættende begivenheder i deres liv. Lige pludselig er verdenen vitterligt blevet vendt på hovedet, og prioriteterne ændrer sig. Med den lille ny vil du sikkert gerne gøre alt, hvad der overhovedet kan gøres, for at give barnet en god nattesøvn. Mange forældre bruger forskellige ritualer med rangler og andet nips til at få barnet til at begive sig stille og roligt ind i drømmeland – det kan der også være gode grunde til. Imidlertid kan det være en rigtig god ide at starte med det helt basale: Har barnet for eksempel det rette sengetøj?

Hvorfor sengetøj kan være vigtigt for dit barns søvn

Babyer er kendte for at have behov for masser af søvn, og ethvert kneb gælder, når det kommer til at give den lille optimale betingelser for at vokse sig stor og stærk. I forhold til at give barnet det rette underlag, er der flere gode råd, som du kan følge, som mestendels går på almindelig sund fornuft:

  • Barnet bør hverken have det for koldt eller for varmt. Pak det som udgangspunkt kun ind i så meget, som du selv ville synes var komfortabelt.
  • Sørg for at have et reelt arsenal af lagener til de første måneder, da der nemt kan opstå behov for løbende udskiftning. Baby sengetøj kan i dag skaffes relativt billigt, nemt og bekvemt.
  • Som tommelfingerregel kan det være en god ide at placere barnet, så dets fødder ligger i nærheden af fodenden med tæppe/dyne placeret, så hoved og arme er fri. På denne måde forvilder baby sig ikke ind under dynen midt om natten mv.

Find sengetøj i de rette materialer

Et andet vigtigt område at være opmærksom på er, at det er væsentligt, hvilket materiale barnets sengetøj, dyner, lagner mv. er fremstillet i. Udbredte materialer er bl.a.

  • Bomuld
  • Polyester
  • Flannel
  • Særlige vandtætte materialer (smart for vedligeholdelsen)

Derudover er det muligt at få fremstillet dynerne og lagenerne i økologiske materialer. Stoffet er ofte mere åndbart end ikke-økologiske materialer, og det hjælper selvfølgelig på den grønne samvittighed.

You may also like